Next Level Niets-doen

Een dag voor jezelf: opladen, reflectie en inzicht (1 of 2 dagen)

Een dag voor jezelf, in de natuur

De wei van Chevalja, die aan de rand van Winterswijk ligt, is een heerlijke plek waar we je graag uitnodigen voor een dag (of twee dagdelen) 'Next Level Niets-Doen'.

Je wordt ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en iedereen kan kort met elkaar kennismaken. We doen wat kleine dingen gezamenlijk en daarna is de keuze aan jou wat je gaat doen. We bieden verschillende dingen aan, maar 'niets doen' is ook een prima keuze.

We verzorgen een uitgebreide lunch, die je al dan niet in de groep kunt gebruiken.

We halen je een dag uit de routine en stress, er is tijd voor jezelf met veel ruimte voor ontspanning. Met kleine oefeningen (en activiteiten als je daar behoefte aan hebt) bieden we bewustwording, inspiratie- en aha-momenten. Deze oefeningen zijn niet verplicht maar wel leuk om te doen en hopelijk een stimulans om ook thuis gemakkelijker tot rust te komen.

Het is JOUW dag, wij zorgen voor een fijne veilige plek en voor de inwendige mens.

Je komt voor jezelf, mèt anderen maar niet vóór anderen. Natuurlijk is er ruimte voor contact met de anderen, maar voel je niet verplicht.

We zijn bij de paarden en laten aan hen de keuze of ze meedoen of niet. Paarden voelen heel goed aan wanneer er iets speelt en kunnen daarop reageren. Wanneer dat gebeurt zorgen wij dat we je uitleggen wat ze proberen te vertellen. Hun aanwezigheid is in ieder geval heerlijk rustgevend en aangenaam.

Gun jij jezelf en/of je vriend(in) zo’n dag?

Laat jij je verwennen en koesteren met liefdevolle aandacht van ons, de natuur en de paarden?

We heten je graag welkom!

Bernadette en Anita

Echt in het moment zijn, brengt het zenuwstelsel tot rust. Heb de moed om de boel de boel te laten en eens he-le-maal niets te doen............. Slow down.........

Wanneer:

 • Dagworkshop 2021: Van 10:00 tot 16:00 uur (inclusief uitgebreide lunch):
  zaterdag 03 juli
  zaterdag 31 juli
  zaterdag 14 augustus
  zaterdag 11 september
  zaterdag 25 september

 • 2-Daagse workshop 2021: Van 13:30 tot 16:30 uur en volgende dag van 10:00 tot 13:00 uur
  donderdagmiddag 22 juli en vrijdagmorgen 23 juli

Kleine groep: 4 tot maximaal 10 deelnemers.

Investering: € 79,- (inclusief uitgebreide lunch, koffie/thee/lekkers en materialen)

Ervaring met paarden is niet nodig.

Aanmelden via mail: bernadette@chevalja.nl

Om de dag zo wie zo interessant te maken, hebben we diverse 'activiteiten' waar je naar behoefte iets mee kunt doen, bijvoorbeeld:

 • niets :-)

 • genieten van (en in verbinding zijn met) de natuur en de paarden

 • creatieve activiteiten (Moodboard maken, tekenen, schrijven etc)


 • hoofd-/nek/schouder-/hand- of voetmassage door masseuse

 • bewustwordings-oefeningen

 • (stilte-)wandeling door de omgeving

 • ontspannen en opladen

 • Lichaamsgerichte (ontspannings)oefeningen

 • Boek lezen

 • En we hebben nog veel meer bedacht :-)

Een stukje Mindfulness, hier-en-nu, afstemmen op en verbinden met de natuur en jezelf, voel de signalen van je lichaam ...

Overnachtingen bieden wij niet zelf aan, maar Winterswijk heeft zeer veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

Of kijk op: www.100procentwinterswijk.nl

Over ons:

Anita Siks

Ik ben Anita Siks, 50+, woon in Dieren, en heb een grote passie voor paarden en natuur. Welzijn van dieren is voor mij belangrijk waarbij kennis van hun leefwereld mij helpt zo goed mogelijk voor ze te zorgen en met ze om te gaan.

De dynamiek onderling maar vooral tussen mens en dieren vind ik mateloos interessant. Wat brengt de mens bij het dier in beweging en wat brengt het dier bij de mens in beweging? Vooral bij paarden waar we mee werken komt dit sterk naar boven, ik gebruik dit in mijn coaching en lesgeven met paarden.

Natuur brengt me rust, verwondering, blijdschap, aarding en ook relativering. Het hoeft niet groots en meeslepend om me weer bij mezelf terug te brengen en tegelijkertijd in verbinding met mijn omgeving.

Na een stevig ziekbed kamp ik nog met naweëen in de vorm van pijn en niet goed mobiel zijn, ik ben enigszins fysiek beperkt momenteel. Het leert me grenzen stellen en aangeven, geduld oefenen en vertrouwen houden in een goede toekomst. Maar ik ken ook heel goed de frustratie van iets niet kunnen en het gemis aan fysieke activiteit.

Ik kijk naar het grotere plaatje: Waarom gebeuren dingen in ons leven? Hoe kijk je er naar en hoe ga je er mee om? Dan blijken moeilijke zaken hun nut te hebben en wordt het leven luchtiger.

Wat ik meebreng is kennis over paarden, mensen, de nodige levenservaring en liefde voor het leven.


Bernadette

Dagelijks geniet ik van onze prachtige woonplek en geweldige dieren. Ik zou compleet anders in het leven staan, als ik hen niet om me heen had.... Ik kom tot rust in de wei, geniet van de onvoorwaardelijke aandacht van de paarden en het 'werk' voelt niet als werk.


Omdat ik me niet voor kan stellen dat ik de enige ben die zo'n setting nodig heeft ;-), organiseer ik graag deze workshops en wil zoveel mogelijk mensen hierin laten delen. Welkom !